TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak Gazze’de 2015 yılından beri sağlık hizmetlerimizi sürdürüyor, 7 Ekim’den bugüne saldırı altında kalan şehirde yaşananlara yakından tanıklık ederken insani yardım çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz. Şehrin kuzeyinde ve güneyinde sağlık hizmeti veriyor, kıtlığın yaşandığı bölgeye destek olmak için Mısır’ın yanı sıra Ürdün üzerinden de yardım gönderiyoruz.

Zamana karşı yarışıyoruz

Şehrin imkanlarının git gide azalmasıyla yardımlarımızı Mısır’dan gönderiyoruz. Ablukayla birlikte geçişlerin durma noktasına geldiği Gazze’ye Ürdün’den de yardım sevkiyatı gerçekleştirmeye başladık. Bu kapsamda bu hafta yaklaşık 6 bin ihtiyaç sahibine daha fayda sağlamak için gıda sevkiyatını yola çıkardık.

Birleşmiş Milletler’in raporuna göre kalıcı ateşkesin sağlanması için uluslararası kamuoyunun birleştiği Gazze’de halkın yaklaşık yüzde 96'sını oluşturan 2 milyon 150 bin kişi yüksek düzeyde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kaldı. Yüksek kıtlıkla mücadele eden Gazzelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bölgeyi yakından takip ediyoruz. Bu hafta bakla, beyaz peynir, sos, sıvı yağ, makarna, pirinç, tuz, süt tozu, fasulye, şeker, bulgur, nohut gibi uzun süre tok tutacak temel gıda malzemelerini insanlara ulaştırmak için Ürdün’den gönderdik.

Zorlaşan koşullara rağmen yardım tırlarımızı Gazze’ye gönderdik

Kral Hüseyin Köprüsü’nü kullanarak Batı Şeria bölgesinden Gazze’ye girecek olan yardım tırı, birkaç kontrol noktasından geçecek. Dernek olarak yardımların güvenli ve hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için çalışıyor, bu zorlu süreçte insani yardımın sürekliliğini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Uzun yıllardır sağlık hizmetleri ile Gazze’de çalışmalar yürütüyor ve 7 Ekim ile birlikte bölgede ekipleriyle acil servislerde görev alıyoruz. Şehrin kuzeyinde Endonezya Hastanesi’nde; güneyinde ise El Aksa ve Nasser Hastanelerinde acil müdahalelerde bulunuyoruz. Mobil ekipleri ile sağlık altyapısının çöktüğü Gazze’de birinci basamak sağlık hizmeti sunuyor ve fizik tedavi gereken hastaların terapilerini gerçekleştiriyoruz. İnsani yardım malzemeleri ve temel gıdaları bölge halkına ulaştırırken açlığa karşı gıda paketlerinin yanı sıra sıcak yemek ve ekmek dağıtımını sürdürüyoruz. İnsanlık dramının artarak devam ettiği bölgede psikologlarımız ile yaraları sarmak için çocuklarla psikososyal destek çalışmaları gerçekleştiriyor, boyama, oyun ve çeşitli etkinlerle çocukların yanında olmak için çalışıyoruz. Bölgedeki sağlık ekibinin tespitleri doğrultusunda medikal sarf malzemelerin sevkini sürekli olarak gerçekleştirdik. Saldırıların başlamasından bugüne kadar yardım çalışmalarımız ile 400 binden fazla ihtiyaç sahibine ulaştık.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.