TR
Ne Aramıştınız?

Gazze’de 7 Ekim’de başlayan saldırılar üzerinden 365 gün geçti.
Şehirde açlığın, korkunun ve savaşın pençesinde bir yıl geride kaldı. Sağlık sisteminin ve şehir alt yapısının çöktüğü Gazze’de halk büyük bir yaşam mücadelesi verirken Yeryüzü Doktorları olarak acil müdahale ve insani yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ayrıca dernek olarak sosyal medya hesabından çağrı yapıyor, takipçilerimizden gelen moral mektuplarını Gazellilere ulaştırıyoruz.

Gazze’de insanlık yaşam savaşı vermeye devam ediyor. 7 Ekim 2023’te yeniden başlayan saldırılarda bugüne kadar 41 bin 870 kişi hayatını kaybetti. Yıllardır Yeryüzü Doktorları olarak Gazze’ye sağlık hizmeti ulaştırıyor, 7 Ekim krizinin ilk gününden beri aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Dernek olarak bir yıldır aralıksız olarak sağladığımız sağlık hizmetleri ve insani yardım çalışmalarıyla 40 binden fazla aileye ve 600 binden fazla Gazzeliye fayda sağladık.

7 ay omzunda kurşunla yaşadı

Sağlık sisteminin çöktüğü, hastanelerin birer birer hizmet dışı kaldığı Gazze’de Yeryüzü Doktorları olarak uzman ekiplerimizle kritik vakalara müdahale ediyor, zorlu ameliyatlar gerçekleştiriyoruz. Gazzeli Omar da bu vakalardan biri oldu. Şubat ayında drone saldırısı sonucu sağ omzundan vurulan 32 yaşındaki Omar Mohammed Khalil Attallah, 7 ay boyunca omzundaki kurşunla yaşamak zorunda kaldı. Mart ayında Şifa Hastanesinin de devre dışı kalmasıyla ameliyat imkânı bulamayan Omar, hastanenin eylül ayında tekrar hizmete başlayan acil bölümünde ameliyat olabildi. Tam 7 ay omzundaki kurşunla yaşamak zorunda kalan Omar’i Şifa Hastanesinde görev yapan gönüllü sağlık ekibimiz ameliyat etti ve omzundaki kurşunu başarılı bir şekilde çıkardı.  Lokal anestezi yapılarak kısıtlı bir ortamda gerçekleşen ameliyat ile Gazzeli Omar aylardır beklediği tedaviye kavuşmuş oldu.

Şehrin her noktasına destek olmaya çalışıyoruz

Yeryüzü Doktorları olarak bölgedeki ihtiyaçları analiz ve tespit ederek şehrin her noktasında hijyen kiti, temel gıda malzemesi, su ve sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 600 binden fazla faydalanıcıya ulaştık. Özellikle gıdaya erişimin her geçen gün zorlaştığı şehirde Ramazan ayı ve Kurban Bayramı dönemi boyunca yaklaşık 80 bin kişiye kurban eti dağıttık ve sıcak yemek desteği sağladık. Savaşın yıkıcı etkisini azaltmak ve umudu diri tutmak için binden fazla çocuk için psiko-sosyal destek hizmeti uyguladık. Bununla birlikte ablukaların genişletilmesi sonucu yardım sevkiyatlarını Mısır’ın yanı sıra Ürdün üzerinden de sürdürüyoruz. Düzenli olarak Gazze’deki ekibe medikal ve ihtiyaç malzemelerini teslim ediyor ve faydalanıcılara ulaştırmaya devam ediyoruz. 

Zulmün yıl dönümünde Gazze’de umut meşalesi hala yanıyor

Gazze’de geçmiş yıllardan bugüne devam eden ablukaların ve saldırıların en sonuncusu olan 7 Ekim saldırıları, insanlığı en ağır sınavıyla karşı karşıya bıraktı. Türkiye’nin sağlık ve insani yardım çalışmalarında en önde yer almasına karşın uluslararası kamuoyunun hala barışı tesis edememesi insanlık ayıbını gözler önüne serdi.

Yeryüzü Doktorları olarak sosyal medya hesabımızdan duyuru yayınlayarak takipçilerimizin ve bağışçılarımızın moral mektuplarını Gazze’deki ekibimize ileterek şehrin her noktasında Gazzelilere moral verdik. Bir bağışçımızın direnişin sembolü Hanzala’ya atıfta bulunduğu “Biliyorum Hanzala büyümeyeceksin ama acımız büyüyor utancın altında kıvrılarak. Gökyüzünden düşen ateşler vicdanları yakıyor mu bilmiyorum ama gözlerim vahşet içinde. Dünya sevgisi bizi sarmış kapılar kapalı, bir gün yollar açılacak biliyorum. İnşallah geç olmaz her şey için; belki bir kurşun arkasına saklanarak ilerleyecek düşmana karşı...” mesajı duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Mesajı çevrede duyanlar ve okuyanlar umut meşalesinin her zaman yandığını dile getirdi. Dernek olarak kalıcı barışın tesis edilmesiyle birlikte sağlık sisteminin yeniden kurulması ve tam teşekküllü bir hastane yapımı için çalışmalarını sürdüreceğiz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.