TR
Ne Aramıştınız?

Muson yağmurlarının etkili olduğu Bangladeş'te şiddetli yağışlarla birlikte seller meydana geldi. Yaşanan sel ve su baskınlarından 2 milyon kişi olumsuz etkilenirken sel sularının bölgeden üç hafta boyunca çekilmemesi nedeniyle de 500 binden fazla kişi yardıma ihtiyaç duyar hale geldi. Bölgede birçok kısım sular altında kalırken evlerin ve toprak mahsulleri büyük oranda zarar gördü. Doğa felaketi sonrasında temiz suya ve gıdaya erişimde sıkıntı yaşayan selzedelere Yeryüzü Doktorları olarak ekiplerimizle yardım ulaştırdık.

Yeryüzü Doktorları olarak uzun yıllardır Bangladeş’in Cox’s Bazaar bölgesindeki mülteci kampında hizmet verdiğimiz ekiplerimizle yaşanan sel sonrasında oluşan gıda ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz.

Doğal afetlere karşı en savunmasız ülke konumunda

Aşırı hava olayları ve iklim değişikliği sonucunda oluşan, sel, kuraklık ve fırtına gibi doğa olayları Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, yerinden edilmiş toplulukların kırılganlığını arttırmasına ve barındıkları yerlerdeki yaşamlarını zorlaştırmasına sebep oluyor. Rapora göre 2040 yılına kadar doğal afetlerin daha da artacağı öngörülen ve bu konuda en savunmasız ülkelerden biri olan Bangladeş’te bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

En çok etkilenen 500 kişiye ulaştık

Doğal afetin yaşandığı Deanganj bölgesinde selzedelere gıda ile birlikte temiz su desteği sağladık. Pirinç, mercimek, patates, soğan, tuz, yağ, pekmez, maden suyu, mum, ateş kutusu, oral salin ve su arıtma tableti gibi temel insani yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Destek ile birlikte bölgede yaşayan ve en çok etkilenen 500 kişiye ulaşarak yaraları sarmaya çalıştık. Şehir yönetiminin selden etkilenenler için kentte çok sayıda sığınak hazırlandığını belirtirken ancak temiz suya ihtiyacın devam ettiğini açıklaması ardından bölgeye de temiz suları teslim ettik. Yeryüzü Doktorları olarak başta sağlık olmak üzere bölgedeki durumları yakından takip ediyor, insani yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.