TR
Ne Aramıştınız?

Libya'da 10 Eylül'de yaşanan ve büyük bir yıkıma sebep olan Daniel fırtınasının ardından oluşan sel felaketinde bugüne kadar 10 binden fazla insan hayatını kaybetti, kayıp insan sayısı ise 20 bine yaklaştı. Yeryüzü Doktorları olarak tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Libya'nın yaptığı uluslararası yardım çağrısına hijyen kiti ve temel ihtiyaç malzemelerimizle destek olduk.

Milyonlarca insanı etkileyen sel felaketine karşı Türkiye'den büyük yardım

Son 40 yılın en yüksek yağış miktarına ulaşması nedeniyle yükselen su seviyesinin baraj kapaklarını yıkmasıyla; Derna başta olmak üzere Bingazi, Beyda, Merc, Suse gibi önemli şehirler sular altında kalan Libya'da ülke genelinde 3 günlük yas ilan edilmiş, kardeş ülkeler ile birlikte uluslararası kurumlara yardım çağrısında bulunulmuştu. Yapılan çağrıya destek veren ülkelerin başında Türkiye ve insani yardım kuruluşları oldu.

Dünyada art arda yaşanan doğal afetlerin neden olduğu ihtiyaçlara bilgi ve tecrübelerimizle yardım ulaştırdık. Yaklaşık 2 milyon insanın etkilendiği sel felaketinin yaşandığı bölgeye içerisinde şampuan, kişisel hijyen ürünleri, bebek bezi, bebek maması gibi temel ihtiyaç malzemelerinin olduğu destek paketleri gönderdik. İstanbul'da yer alan merkezimizde destek paketlerimizi hazırlayan ekibimiz, Libya'ya gitmek üzere saatler içinde İzmir'e ulaştı ve AFAD koordinasyonundaki yardım gemisiyle yola çıktı.

Yeryüzü Doktorları olarak bölgede sağlık için teyakkuzdayız

Bölgedeki gelişmeleri yakından talip ediyoruz. Gönderdiğimiz malzeme desteğinin yanında ikinci gönüllü ekibimizi de teyakkuzda bekletiyoruz. Geçmişten bugüne her kriz acil durumunda olduğu gibi uzman doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan sağlık ekibimizi bölgeden gelecek sağlık ihtiyaç talebi doğrultusunda bölgeye intikal ettireceğiz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.