TR
Ne Aramıştınız?

Doğal afetler, savaşlar, krizler, hastalıklar… Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, tüm bu durumlardan en çok çocuklar etkileniyor. Her yıl açlık sebebi ile binlerce çocuk hayatını kaybediyor, kilometrelerce öteden su taşımak zorunda kalan çocuklar okula gidemiyor, özellikle mülteci konumundaki çocuklar pek çok temel sağlık hizmetine erişemiyor.

Yeryüzü Doktorları olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle krizlerden etkilenen çocukların yüzünü bir nebze de olsa güldürmek amacıyla yeryüzünün dört bir yanında etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda, Çad’da Sido mülteci kampında ve yerel idari makamların desteği ve iş birliği ile Suriye – Azez’in Soran beldesinde ve Hatay’da mülteci çocuklara yönelik olarak psikososyal destek faaliyetleri gerçekleştireceğiz.

Üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları topluklarımız ise Türkiye’nin 10 farklı ilinde hastanelerde yatan çocukları ziyaret ederek; çeşitli oyunlar ve atölyeler ile çocuklara ve ailelere moral olmayı amaçlıyor.

Savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini psikososyal destek çalışmaları ile gidermeye çalıştıklarını ifade eden Psikososyal Destek Hizmetleri Koordinatörümüz Okan Karka “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarına hediye edilmiş çok özel bir gündür. Psikososyal destek çalışmalarımızda çocukların ne kadar güçlü olduğunu her gün görüyor ve hissediyoruz. Bize düşen en az onlar kadar güçlü, onlar kadar duyarlı, onlar kadar yaratıcı olabilmektir. Çocuklarla beraber, çocuklar için, geleceğimiz için nice 23 Nisan’lara” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.